Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Voeding Nu 6 (2023)
In deze editie
Gezond plantaardig eten
Consumenten zijn steeds bewuster bezig met gezonde voeding en duurzame producten: minder vlees, minder suiker en meer plantaardige producten. Dat sluit aan bij de adviezen van gezondheidsautoriteiten,...
3 oktober 2023
partner content
Hoera!
REDACTIONEEL #6 | Een duurzame voedselketen, van productie tot consumptie, lijkt steeds belangrijker te worden. Hoe was dat 25 jaar geleden, in 1998, toen de eerste uitgave van Voeding Nu verscheen? E...
30 oktober 2023
Angela Jans
Standpunt Voedingscentrum | Voedselverspilling kan en moet nog flink omlaag
Laten we het even hebben over voedselverspilling bij consumenten thuis. Elke drie jaar duikt het Voedingscentrum de vuilniszakken van consumenten in om te zien hoeveel voedsel er wordt verspild. In ap...
31 oktober 2023
Lilou van Lieshout
Joost Knüppe
Duurzaam ten opzichte van wat?
Wat is duurzaamheid? Hoe meet je dat? Veel producenten weten niet eens wat ze uitstoten. In een paper wordt aangegeven dat de overheid – zonder nou overal antwoorden op te hebben – minstens de kaders ...
31 oktober 2023
Huib Stam
Eerste Nederlandse gebiedspilot over meer plantaardige eiwitconsumptie
Een verschuiving in ons eetpatroon naar meer plantaardige eiwitten heeft voordelen voor mens, dier en milieu. Maar zo’n verandering gaat niet vanzelf. In een gebiedspilot in de gemeente Altena (Noord-...
31 oktober 2023
Muriel Verain
Hans Dagevos
Houkje Adema
Duurzaam doorpakken
Bij het overschakelen naar duurzame verpakkingen is het niet altijd duidelijk welke verpakking het meest geschikt is voor de vereisten van het product. Rob van Wezel (22) bedacht een adviesdienst - We...
31 oktober 2023
Esmee de Winter
Eten wat de aarde schaft
Hoe ziet een gezond en regeneratief voedselsysteem in 2050 eruit? Volgens Imke de Boer, hoogleraar Dierlijke & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen Universiteit, moeten we terug naar een eenvoudige...
31 oktober 2023
Naomi Heidinga
Het streven van TNO naar een gezonder Nederland
De ambitie van de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) is, al meer dan negentig jaar, onder meer de gezondheid van de burger fysiek én mentaal te verbeteren. R...
31 oktober 2023
Heleen van der Male
Kennis over voedsel toegankelijk maken
Voeding Nu bestaat 25 jaar. Eind 1998 rolde het eerste nummer van de pers. Een mooi moment om samen met betrokkenen van het eerste uur even stil te staan bij de ontwikkelingen op het gebied van voedse...
31 oktober 2023
Angela Jans
Veel voedingsstoffen, weinig milieu-impact
De wereldbevolking groeit en daarmee ook de vraag naar voedsel1. De productie van voedsel heeft echter een impact op het milieu. Wetenschappers buigen zich over de vraag hoe een gezonder en duurzamer ...
31 oktober 2023
1
2
>
>>
Voeding Nu 6 (2023)