Twaalfde editie Voedingsgeneeskunde Congres op 20 mei

21 februari 2022 Redactie Voeding Nu

20 mei vindt de twaalfde editie plaats van het Voedingsgeneeskunde Congres in Expo Houten. Het thema van dit jaar is Op eigen kracht: over zelfherstel, voeding en motivatie.

Welvaartsziekten zijn veelal te wijten aan een verstoord metabolisme. Door insulineresistentie, laaggradige ontstekingen, oxidatieve last of overtollige glycatie. De energie afkomstig van voeding raakt – op celniveau- niet goed verdeeld. Disfunctioneren van de mitochondriën is hiervan een gevolg dat zich bij veel ziektebeelden voordoet.

We kunnen hier een veelheid aan oplossingen voor bedenken, al dan niet gepersonaliseerd, maar zal een patiënt de adviezen wel volgen? Tijdens dit Voedingsgeneeskunde Congres staan therapietrouw en voeding centraal. Hoe zetten we de patiënt aan het roer van zijn eigen herstel? De sleutel ligt immers voor een groot deel in handen van de patiënt zelf. Als behandelaar komt het erop aan de patiënt te coachen om gedragsverandering duurzaam door te voeren.

Het programma omvat interessante keynotes onder voorzitterschap van huisarts Lieneke van de Griendt. Ook zijn er drie series workshops en is er een uitgebreide beurs die de mogelijkheid biedt te netwerken en je te laten informeren over dit onderwerp. De beurs is al geaccrediteerd voor diëtisten.

Tot eind februari zijn de tickets €29,50, daarna is de ticketprijs €35. Meer info over het congres is te vinden op voedingsgeneeskunde.nl/congres.

 

Altijd op de hoogte blijven?