Top 3 artikelen Voeding Nu maart 2024

29 maart 2024 Redactie Food pexels
Een aflevering van het NTR-wetenschapsprogramma Focus over ultrabewerkt voedsel, kinderen spelenderwijs groente en fruit leren eten met nijntje en Congres Voeding en het brein. Welke artikelen waren afgelopen maand het meest populair bij de lezers van Voeding Nu? De top 3 van maart 2024.

1. Aflevering Focus over ultrabewerkt voedsel

In het NTR-wetenschapsprogramma Focus spreekt Petra Grijzen met wetenschappers over problemen van deze tijd. De aflevering ‘Eten we ons ziek?’ staat in het teken van ultrabewerkt voedsel. Petra Grijzen gaat hierover in gesprek met voedingwetenschapperJaap Seidell, Internist-endocrinoloog Hanno Pijl en neurowetenschapper Esther Aarts. 

Naar het artikel

2. Groente en fruit eten met Nijntje

Onderzoekers van Wageningen University & Research ontwikkelden de ‘nijntje eet de regenboog’-methode waarbij kinderen spelenderwijs nieuwe soorten groente en fruit leren eten. Nu testen de onderzoekers de ervaringen met de methode.

Naar het artikel

3. Congres Voeding en het brein

Het VoedingNL-congres met het thema: Voeding en het brein, vindt plaats op 5 juni in Ede. Het congres besteedt aandacht aan de relatie tussen voeding en de hersenen.

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?