Congres Voeding en het brein

26 maart 2024 unsplash
Het VoedingNL-congres met het thema: Voeding en het brein, vindt plaats op 5 juni in Ede. Het congres besteedt aandacht aan de relatie tussen voeding en de hersenen.

Deze relatie tussen voeding en het brein begrijpen is interessant voor zorgprofessionals omdat voeding van invloed kan zijn op structuur en functies van de hersenen. Stoffen als omega-3 vetzuren, antioxidanten, vitamines en mineralen spelen een belangrijke rol in het functioneren van de hersenen. Maar het zijn onze voedingskeuzes die bepalen welke voedingsstoffen het brein daadwerkelijk ontvangt. Daarnaast is het voor zorgprofessionals belangrijk om de relatie tussen voeding en het brein te begrijpen, omdat zij een voorlichtingsrol hebben bij het aanbod van gezonde voeding en preventieve zorg.

Tijdens het congres zullen professoren en diëtisten spreken over de stand van zaken rondom wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van voeding en het brein, en geven zij praktische adviezen voor diëtisten. De doelgroep van het congres bestaat uit professionals met interesse voor voeding, zoals diëtisten, voedingswetenschappers, fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, psychiaters, psychologen, leefstijlcoaches en (huis)artsen.

Het congres wordt georganiseerd door vijf organisaties: Alliantie Voeding in de Zorg (AVZ), Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV), Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en NVVL Network For Food Experts (NVVL).

Meer informatie over het programma vind je op de website van VoedingNL

Altijd op de hoogte blijven?