Top 3 artikelen Voeding Nu februari 2024

7 maart 2024 Redactie Food S. Kopp via Wikimedia
Een plantaardige versie van vloeibaar ei, te veel acrylamide in ontbijtkoek (NVWA) en hoe maak je een pizza die past in de schijf van vijf? Welke artikelen waren afgelopen maand het meest populair bij de lezers van Voeding Nu? De top 3 van februari 2024.

1. Plantaardige versie van vloeibaar ei

Het Wageningse technologiebedrijf TOP heeft een plantaardige vervanger van vloeibaar ei ontwikkeld. De vervanger is op dezelfde manier te gebruiken als gewone eieren. 

Naar het artikel

2. NVWA: Te veel acrylamide in ontbijtkoek

Er zit te veel acylamide in ontbijtkoek. Die conclusie trekt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van de inspectieresultaten Acrylamide in ontbijtkoek, kruidnoten, speculaas en andere koeksoorten 2023.

Naar het artikel

3.  ‘Zo past pizza wel in de schijf van vijf’ 

Hoe maak je een gezonde, voedzame pizza die niet als een blok op de maag  ligt? Deegprofessor Marcel Losekoot van De Pizza Academy in De Bilt zet op een rij hoe pizzabakkers en consumenten wel degelijk pizza kunnen maken die gezond is.

Naar het artikel

 

 

Altijd op de hoogte blijven?