Cosun Nutrition Center van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum

21 juli 2022 Redactie Food

Met ingang van 20 juli gaat het Cosun Nutrition Center officieel van start als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding van de coöperatieve agrofood onderneming Royal Cosun. Het Cosun Nutrition Center richt zich op alle plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid.

De lancering van het Cosun Nutrition Center past binnen de nieuwe strategie van Cosun die eerder dit jaar is bekendgemaakt. Cosun wil internationaal groeien in die productsegmenten die bijdragen aan het welzijn van mens en dier en aan een meer duurzame leefstijl.

Het Cosun Nutrition Center richt zich over de volle breedte van de plantaardige producten binnen Cosun, waaronder nieuwe groeigebieden als eiwitten en vezels. Ook krijgt de kennis die door de jaren heen is opgebouwd over o.a. suikerbieten, aardappelen en cichorei en de voedingskundige aspecten van deze gewassen een plek in het centrum.

Het centrum gaat participeren in wetenschappelijk onderzoek over plantaardige voeding en maakt wetenschappelijke inzichten beschikbaar voor organisaties en vakprofessionals op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, vertelt Cosun Nutrition Center directeur Janine Verheesen. Het centrum zoekt daarbij nadrukkelijk de dialoog en samenwerking met kennispartners, overheden en belangenorganisaties voor voeding & gezondheid.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?