Vraagstukken over plantaardige voeding
PREMIUM
Afbeelding 1. Relatieve milieuvoetafdruk van broeikasgasemissies van verschillende voedingspatronen vergeleken met grote vleeseters (>100 gram/dag). Bron: Scarborough et al., 2023 https://doi.org/10.1038/s43016-023-00795-w
Ons consumptiepatroon moet anders. We moeten onze eiwitten meer uit plantaardige bronnen halen. Maar waarom eigenlijk? Hoe moet dat dan? En willen we dat eigenlijk wel? Op deze en nog veel meer vragen geven drie deskundigen uit de wereld van de voeding antwoord tijdens het interactieve webinar Plantaardige voeding voor een gezonde bevolking en duurzame planeet van Cosun Nutrition Center*. Ze leggen het publiek stellingen voor waarop gestemd kan worden.
Frans Kok, emeritus hoogleraar humane voeding en gezondheid aan Wageningen University, is de eerste spreker op dit webinar. Hij vertelt over de eiwittransitie en de voedingswaarde van plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten.