AVN voert actie om nultarief op groente en fruit te realiseren

20 juni 2023

Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN), brancheorganisatie voor groente, fruit en versspecialisten, voert op donderdag 22 juni actie om het belang van 0% btw-tarief op groente en fruit onder de aandacht te brengen. De actie richt zich vooral op het bevorderen en stimuleren van gezond eten.

AVN strijdt al lange tijd om de btw op groente en fruit naar 0% te krijgen. Ondanks het voornemen van het kabinet is het onzeker of dit gaat gebeuren. AVN organiseert daarom acties op drie locaties in het land: in Emmeloord (Vitamientje.nl), Julianadorp (Elkedagversss) en Enschede (Uw groenteman Pompoen). De deelnemers presenteren de hoeveelheid groente en fruit die een gezien van vier personen eet in een week bij 0% en 9% btw-tarief.

Naast de presentatie waarbij het verschil wordt getoond, koppelt AVN ook een productaanbieding aan de actiedag. De ondernemer kiest een aantal actieproducten, en bij aankoop van een actieproduct krijgt de consument een product gratis dat ongeveer 10% van de waarde van het actieproduct heeft. Op die manier wil de organisatie benadrukken dat de consument zonder btw meer groente en fruit krijgt.

Bron: AVN

Altijd op de hoogte blijven?