TommyTomato deelt miljoenste groentelunch uit

9 februari 2024 TommyTomato
TommyTomato deelde onlangs de miljoenste warme groentelunch uit. Dat gebeurde in de Don Boscoschool in Haarlem. Met de groentelunches wil TommyTomato kinderen leren om meer groente te eten.

Bas Turk en Erik van der Plas richtten in 2020 TommyTomato op in Haarlem met als doel om warme groentelunches op daarvoor aangemelde basisscholen te verzorgen. De lunches bevatten tussen de 60 en 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. Doordat de lunches op een educatieve manier worden aangeboden, hoopt het bedrijf dat kinderen meer leren over groente en ze er meer plezier in krijgen om die te eten. Daarnaast geeft het bedrijf aan dat een groentemaaltijd in de lunch bijdraagt aan meer energie, een hogere concentratie en betere sfeer in de klas. De lunches worden bezorgd door 65-plussers die het leuk vinden om nog te werken. 

Miljoenste lunch

Momenteel maken meer dan tweehonderd basisscholen gebruik van de lunches van TommyTomato. En nu is er een mijpaal bereikt: de miljoenste groentelunch ging naar de Don Boscoschool in Haarlem, de school die bij de start van TommyTomato ook de allereerste groentelunch ontving.

Christian de Ruijter, directeur van de Don Boscoschool: “We doen als school al ongeveer drie jaar mee met de lunch van TommyTomato. We zien er op meerdere vlakken het nut van in. Met een goedgevulde maag leer je beter en presteer je beter. De positieve manier waarop TommyTomato de lunch presenteert, zorgt ervoor dat kinderen op een heel leuke manier leren over gezonde voeding en wat groenten doen. Wij hebben de afgelopen jaren een heel positief effect gezien op de leerprestaties en de concentratie, tot aan het einde van de schooldag.”

Vooralsnog zijn de lunches plaatselijk beschikbaar in Utrecht en Haarlem. TommyTomato wil daar komend jaar meerdere plaatsen aan toevoegen. In Den Haag start TommyTomato in maart van dit jaar.  

 

Altijd op de hoogte blijven?