Lunchen op boerenerf in Week voor de Gezonde Jeugd

2 april 2024 Team Agro NL
Team Agro NL organiseert voor de derde keer de BoerEnlunch in de Week voor de Gezonde Jeugd van 8 tot en met 16 juni 2024 . Boeren kunnen zich aanmelden voor het organiseren van een gezonde lunch op hun erf. 

Team Agro NL organiseert de BoerEnlunch in samenwerking met Lokaal Wijzer, een platform voor lokale producten, en website Zoek De Boer. Team Agro NL: "Wil je ook burgers laten picknicken op of rondom je agrarisch bedrijf? Ieder boerenerf kan en mag meedoen. Zorg voor een eenvoudige, maar gezonde en lekkere lunch. Kies een datum/tijd die jou uitkomt. Kleed het plekje waar je gaat eten gezellig aan, zet gevulde picknickmanden of leg knapzakken klaar, en laat gasten zelf een mooie plek uitzoeken op en om het erf. Laat zien dat wij (h)eerlijk gezond, lekker en veilig voedsel produceren. Daar zijn we trots op en dat willen wij samen uitstralen. De gasten betalen een vergoeding voor de kosten, die per erf kunnen verschillen. Maak een lunch die bij jou past, bijvoorbeeld met (gesponsorde) producten uit de buurt. Ga in gesprek en geef eventueel een kleine rondleiding. Laat de burgers kennis maken met voedselmakers van Nederland!"

Boeren die een lunch willen organiseren kunnen zich aanmelden voor 1 mei 2024 op de website van Team Agro NL. 

Week voor de Gezonde Jeugd

De BoerEnlunch vindt plaats in de Week voor de Gezonde Jeugd van 8 tot en met 16 juni 2024. In deze week, georganiseerd door JOGG, wordt aandacht gevraagd voor een gezondere omgeving van de jeugd. JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

 

Altijd op de hoogte blijven?