Prentenboek over gezonde voeding voor basisscholen

24 mei 2022 Redactie Voeding Nu

Studio Groot doneert samen met Koppert Cress een prentenboek over gezonde voeding aan alle basisscholen in Westland en Midden-Delfland. Het boek vertelt kinderen de do’s en don’ts van gezonde voeding en legt uit waarom vitamines belangrijk zijn.

Studio Groot, opgericht door basisschooldocent Jennifer Aalbrecht en grafisch designer Sheila Wassink, willen met het prentenboek kinderen bewust maken van gezonde voeding. “‘Bram en de Toverspiegel’ is het eerste prentenboek in deze serie. Met behulp van dit verhaal, streven wij naar een toekomst met allemaal gezonde kinderen.”

Studio Groot werkte samen met tuinder Koppert Cress. Marketing- en communicatiemedewerker Tara Vester van Koppert Cress: “We geloven in dit prentenboek omdat het een gezamenlijke taal creëert. Het beeld van de gezonde groene en de ongezonde rode mannetjes die in harmonie moeten samenleven in onze buik helpt kinderen om actief het gesprek te voeren over voedingskeuzes. Kinderen vragen na het lezen van het boek om een appel, omdat ze ‘nog niet genoeg groene mannetjes hebben gegeten vandaag’. Het is uiteraard kindertaal, maar ook volwassenen nemen de symboliek net zo makkelijk over.”

De scholen in Westland en Midden-Delfland kunnen het boek in mei op de deurmat verwachten. Meer informatie over het boek vind je hier. 

Bron: Koppert Cress

Altijd op de hoogte blijven?