Picky-app helpt gebruikers gezonde maaltijden te kiezen

24 januari 2022 Redactie Food

Beeld: Picky 

De Belgische app Picky, die huishoudens helpt bij het kiezen van maaltijden, is vanaf nu in Nederland beschikbaar. Stellen, gezinnen en huisgenoten kunnen de app gebruiken om recepten te selecteren die iedereen lekker vindt. De app wil gebruikers aanmoedigen om voor gezonde recepten te kiezen, in plaats van “makkelijke” opties zoals fastfood of kant-en-klaarmaaltijden.

Huisgenoten kunnen elkaar via de app uitnodigen en samen gerechten kiezen door die naar links of rechts te swipen. Is er een match, dan kun je het recept inplannen in een weekmenu of bewaren voor later. Kies je een recept, dan toont Picky de ingrediëntenlijst die je rechtstreeks kunt omzetten in een boodschappenlijst.

De app houdt ook rekening met persoonlijke voorkeuren en kan op basis daarvan op maat gekozen gerechten aanbevelen. Op termijn willen de ontwikkelaars ook AI-functionaliteiten in de app lanceren om meer te kunnen inspelen op smaken en voorkeuren van gebruikers.

Picky bevat meer dan 800 recepten van verschillende chefs en foodbloggers. Nederlandse bijdragen zijn er onder andere van Eef Kookt Zo, Food from ClaudNine, Delizabeth, Simone’s Kitchen en The Lemon Kitchen.

De app werd ontwikkeld door Angelo Lebon, Bert Beeckman en Louis Scheers. Dankzij financiële steun van het Belgische investeringsfonds Pitchdrive kunnen ze de app nu ook in Nederland lanceren. Picky is gratis te downloaden via de Apple App Store en de Google Play store.

Altijd op de hoogte blijven?