Beeld: Kampus Production via Pexels

Bij HAN University of Applied Sciences start 16 december de vernieuwde post-HBO cursus Kindervoeding en kinderdiëtetiek voor diëtisten en verwante professionals.

De opleiding biedt de nieuwste inzichten uit de kinderdiëtetiek en de psychologische en pedagogische aspecten bij kinderen, meldt de HAN. De cursus bestaat uit drie online lesdagen en een afsluitende vierde lesdag op locatie in Nijmegen.

Als cursist ontwikkel je competenties zoals het definiëren van groei in standaarddeviaties en verantwoording van voedings- of dieetadvies voor zieke en gezonde kinderen in diverse leeftijdsgroepen. Deskundigen uit het werkveld behandelen daarnaast onderwerpen zoals (voedings)gedrag van een gezond kind, screening op ondervoeding en behandeling, voedingsadvisering door Jeugd Gezondheidszorg (JGZ), voeding en eetgedrag vanuit de pedagogiek, communiceren met kinderen en casuïstiek. Bij afronding van de cursus ontvang je naast een certificaat ook 52 punten ADAP Accreditatie.

De cursus is geëvalueerd en geactualiseerd door zorgprofessionals vanuit verschillende zorginstanties waaronder UMC Utrecht, Jeroen Bosch ziekenhuis Den Bosch en Voeding&Zo Rotterdam, aldus de HAN.

Altijd op de hoogte blijven?