Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO’s geopend

16 maart 2023 Redactie Voeding Nu

De inschrijving voor de 3e editie van de Gezonde Smikkelweken is van start gegaan. De Gezonde Smikkelweken zijn bedoeld om kinderen van 4 tot 12 jaar op BSO’s bewust te maken van gezond eten. Organisator Stichting Spoony roept BSO’s in Nederland op om aan het begin van de zomervakantie mee te doen met het geheel verzorgde programma vol gezonde en duurzame activiteiten.

Het doel van de Gezonde Smikkelweken is om kinderen, pedagogische medewerkers en ouders te laten ervaren hoe lekker, leuk en makkelijk het is om met gezond en duurzaam eten aan de slag te gaan. Middels activiteiten ontwikkelen kinderen voedselvaardigheden en kennis en wordt hun smaakontwikkeling bevorderd.

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Jorien, locatiemanager BSO: “Het is super goed en leuk om kinderen op deze manier kennis te laten maken met gezond eten. Toen ik vertelde aan ouders wat hun kind had gegeten, kreeg ik van een aantal ouders verbaasde reacties.”

Gezonde en duurzame pret

Koken, ontdekken, spelen en proeven met groenten in de spotlights. De deelnemende BSO’s krijgen een krat met vier groente-activiteiten, waarmee kinderen en pedagogische medewerkers aan de slag kunnen. Zo proeven ze met het Zintuigenspel onbekende groenten, bakken ze koekjes bomvol bloemkool en maken ze pizza’s die roze gekleurd zijn door de biet. Alles wordt gecombineerd met vrolijke eetspelletjes. Na afloop krijgen alle kinderen een Kook- en Speelboek mee naar huis met gezonde en duurzame pret voor in de zomervakantie. Op het online platform www.gezondesmikkelweken.nl kunnen ook kinderen die niet op de BSO zitten meedoen met alle activiteiten. 

Inschrijven

Alle BSO’s in Nederland met meer dan 20 kinderen kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.gezondesmikkelweken.nl/bso-inschrijven/. Hier vind je ook meer informatie over het programma.

Inschrijven kan tot en met 31 mei 2023, maar de plekken zijn beperkt en vol is vol.  Deelnemende BSO’s ontvangen aan het einde van de eerste vakantieweek in hun regio de pakketten, zodat ze in de tweede week aan de slag kunnen.

Altijd op de hoogte blijven?