Annelies Dijk-Stroeve centrumhoofd Preventie, Leefstijl en Gezondheid bij het RIVM

8 augustus 2023 Redactie Voeding Nu Nathan Dumlao via Unsplash

Op 1 september start bij het RIVM binnen het domein Volksgezondheid en Zorg het nieuwe centrum Preventie, Leefstijl en Gezondheid (PLG). Dit centrum gaat over kennis en advies voor gedrag, levensloop en leefstijl en krijgt twee afdelingen, specifiek gericht op voeding en chemische voedselveiligheid. Annelies Dijk-Stroeve is aangesteld als centrumhoofd. 

“We zijn heel blij met de komst van Annelies”, zegt Marith Volp, directeur Volksgezondheid en Zorg. “Als hoofd van het nieuwe centrum PLG gaat zij dit centrum helpen doorontwikkelen, maar ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van heel Volksgezondheid en Zorg.”

Dijk-Stroeve werkte sinds 2018 als Research Manager Food, Health & Consumer Research bij Wageningen University & Research. Daarvoor was ze team- en projectleider Systeem Biologie bij TNO. Ze volgde diverse leiderschapstrajecten, waaronder de Leergang Management in Onderzoeksorganisaties. Na haar topmaster-studie Medical and Pharmaceutical Drug Innovation behaalde ze een PhD aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Bron: Algemene Bestuursdienst

Altijd op de hoogte blijven?