Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Voeding Nu 2 (2024)
In deze editie
Robot stelt je salade samen
Stel je voor: Een flexibele robot die zelf een pakje soepingrediënten of bamigroenten samenstelt. Een vision + robotics team van WUR-onderzoekers werkt aan deze innovatie met tal van toepassingsopt...
27 februari 2024
Wageningen University & Research
Schelpdieren als superfood
De mosselsector is blij met de erkenning door de overheid die voor het mariene eiwit uit de mosselkweek een steeds belangrijkere rol in de eiwittransitie ziet. Tijdens de achtste editie van de Sche...
27 februari 2024
Lennart Kik
Benieuwd of eetsnelheid inname kan beïnvloeden
1. Waarom ben je voedingswetenschappen gaan studeren? Als tiener sportte ik veel en van de ene trainer kreeg ik het advies veel groente en fruit te eten en de ander zei: neem vooral veel brood. Toe...
26 maart 2024
'Combineer wetenschap met diëtisten in de praktijk'
“De diëtist van de toekomst zal meer dan ooit een coach zijn en is daarmee heel effectief.” Dat concludeerde prof. dr. Marian de van der Schueren, lector Voeding, Diëtetiek en Leefstijl aan de HAN...
26 maart 2024
Angela Jans
Prof. Anita Jansen op Nationaal Obesitas Congres: ‘Afvallen is topsport’
‘Ga gewoon meer bewegen en minder eten!’ Hoe vaak krijgen mensen met overgewicht dit niet te horen? Was het maar zo simpel, aldus prof. dr. Anita Jansen, tijdens het Nationaal Obesitas Congres. Zo...
26 maart 2024
Angela Jans
Dagelijkse dosis noten verbetert geheugen
Gezonde voeding is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor het brein. Uit het onderzoek van dr. Kevin Nijssen blijkt dat ouderen die elke dag 60 gram gemengde noten consumeren na vier maan...
26 maart 2024
Kevin Nijssen
Obesitas succesvol te lijf met gedragstherapie
De leefstijlinterventies tegen overgewicht zouden veel intensiever moeten zijn en uitgaan van een persoonlijk profiel waarin behalve de biologische factoren ook de psychologische, gedrags- en omgev...
26 maart 2024
Verslavend?
Waarom proppen veel mensen zich vol met ongezond voedsel en kunnen ze daar niet mee stoppen? Voor arts en auteur dr. Chris van Tulleken is het duidelijk; dat komt door de industrie. Ultra bewerkt v...
26 maart 2024
Angela Jans
Rolpens
Mijn moeder heeft een moeilijke jeugd gehad. Ze was ‘in de kost’ bij verschillende gezinnen, omdat mijn opa en oma een binnenvaartschip hadden. Ze zag haar ouders soms wekenlang niet, vooral als ze...
27 maart 2024
Suzan Tuinier
De wereld van ultrabewerkt voedsel
Het boek De voedselfuik, geschreven door arts en wetenschaper Chris van Tulleken, neemt de lezer mee in de wereld van ultrabewerkt voedsel (UPF): wat is het en welke effecten heeft het op het licha...
8 april 2024
Ilse Reus
1
2
>
>>
Voeding Nu 2 (2024)