Luistertip: podcast over de Blue Zones

17 september 2021 Julia van der Zande

Beeld: Alex Gruber via Unsplash

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNu een luister-, lees- of kijktip. Vandaag tippen we een podcast-aflevering van The Ultimate Health Podcast waarin Dan Buettner vertelt over de ‘Blue Zones’. 

Kent u iemand in uw omgeving die de 100 jaar nadert of de 100 al is gepasseerd? In de zogenaamde ‘Blue Zones’ is het geen zeldzaamheid, daar worden mensen gemiddeld 100 jaar of ouder. National Geographic fellow en bestsellerauteur Dan Buettner vond vijf gebieden op aarde die hij als Blue Zone categoriseerde: Ikaria in Griekenland, Sardinie in Italie, Nicoya in Costa Rica, Okinawa in Japan en Loma Linda in Californië. 

Ik ben diëtist in opleiding en net gestart als stagiaire bij Voeding Nu. De Blue Zones interesseren mij omdat ik graag culturen vergelijk en vanuit elke cultuur weer iets wil meenemen naar onze leefregels/levenswijze. Ik vind de diëtetiek zo’n mooi vak omdat er altijd nieuwe onderzoeken worden gedaan en we nooit zijn uitgeleerd.  

Waarin verschilt de levenswijze van deze mensen wonend in de Blue Zones vergeleken met onze levenswijze? En welke gewoontes hebben deze mensen die ze zo gezond maken? In deze podcast met Dan Buettner komen antwoorden op deze vragen en verschillende onderwerpen zoals het drinken van wijn en de vier beste voedingsmiddelen aan bod. 

Klik hier om naar de podcast te gaan.

Altijd op de hoogte blijven?