Kijktip │ Broodje Gezond

17 december 2021 Nienke Arkeraats

Beeld: JESHOOTS.com via Pexels

Deze vrijdag tippen we Broodje Gezond van KRO NCRV. In deze videoserie onderzoeken ze allerlei feiten en fabels rondom voeding en gezondheid. Want hoe gezond zijn vitaminepillen eigenlijk en wat is het nut van vezels?

Ersin Kiris en Marlijn Weerdenburg bespreken iedere aflevering een voedselhype of gezondheidsmythe. Je weet wel, van die onderwerpen waar iedereen een mening over heeft, maar wat is nou waar?

In de aflevering vers/blik onderzoeken Kiris en Weerdenburg wat nu gezonder is, verse groente of groente uit blik. Ze vragen naar de mening van consumenten en gaan langs bij producenten en mensen die het op de markt brengen. Ben jij benieuwd of verse groente eigenlijk gezonder is dan groente in blik?

Naast Broodje Gezond is op NPO ook de serie Broodje Gezond in de klas te vinden. Deze serie bevat afleveringen van om en nabij de 10 minuten waarin ook feiten en fabels rondom voeding en gezondheid worden besproken. Omdat de afleveringen van Broodje gezond in de klas zo kort zijn, is het ideaal te gebruiken tijdens een voorlichting en lessen in het basis- of voortgezet onderwijs.

Ben je benieuwd naar deze series? Klik hier om een kijkje te nemen.bij Broodje Gezond en klik hier om een kijkje te nemen bij Broodje Gezond in de klas.

Altijd op de hoogte blijven?