Food events van dit voorjaar

5 februari 2024 Redactie Food unsplash
Op vakbeurzen kunnen voedingsprofessionals kennis uitwisselen en inspiratie op doen. Waar moet de voedingsprofessional in het voorjaar van 2024 echt naar toe? Dit voorjaar staan er verschillende voedingsevenementen op het programma. 

Alimentaria & hostelco

In Fira de Barcelona, de handelsbeurs van Barcelona, vindt van 18 tot 21 maart 2024 de Alimentaria & Hostelco plaats, een internationale vakbeurs voor voeding, dranken, foodservices en horeca-apparatuur. Op de beursvloer vinden bezoekers onder andere kruidenierswaren, snacks, zoetwaren, vlees, zuivel, conserven en biologische producten. Daarnaast is er een nieuwe ruimte voor de expositie van innovatieve koffie, brood en gebaksproducten. De beursorganisatie verwacht 3200 exposerende bedrijven en 100.000 bezoekers.

Sirha Lyon

Sirha Lyon is een wereldwijd evenement voor foodservice en gastvrijheid dat van 23 tot en met 27 januari plaatsvindt in Lyon. Op de beurs kunnen bezoekers inspiratie opdoen over de kansen van vandaag en morgen met betrekking tot de wereld van food. Verschillende innovaties, visies, kennisuitwisselingen en wedstrijden komen op de beurs bij elkaar.

VGBC 2024

Het Voedingsgeneeskunde-congres (VGBC) vindt op 31 mei 2024 plaats in Expo Houten met als thema: microbioom, een klinische blik. Experts komen er samen om te spreken over de complexe microbiële wereld. Onderwerpen als de relatie tussen het microbioom en leefstijl, voeding en pre- en probiotica komen aan bod. Huis- en leefstijlarts Lieneke van de Griendt zal op het congres spreken over recent Nederlands onderzoek en updates vanuit de internationale wetenschap, en maakt daarbij vooral de vertaalslag naar de klinische praktijk. Anders sprekers zijn Marco van Es (oprichter Bac2Nature), Trishla Sinha (arts en promovendus), Melanie Meijer (huis- en leefstijlarts) en Amine Zorgani (fervent analist van bestaande evidence inzake het microbioom).

 

Altijd op de hoogte blijven?