Podcastaflevering: Jaap Seidell en Martine van Haperen over de gezondheid van vleesvervangers

13 september 2023 Redactie Voeding Nu Sander Dalhuisen

Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun vleesinname en kiezen vaker voor de vleesvervanger, maar zijn deze wel gezond? Naar aanleiding van een nieuw onderzoek van ProVeg Nederland maakte Studio Plantaardig hierover een podcastaflevering. Martine van Haperen (expert voeding en gezondheid bij ProVeg) en Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU) gaan in de aflevering met elkaar in debat.

Martine van Haperen is expert voeding en gezondheid bij ProVeg. Daarnaast adviseert ze bedrijven over plantaardige voeding. Zij deed het afgelopen half jaar onderzoek naar de voedingswaarde van vleesvervangers. Deze maand verschijnt het rapport.

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en houdt zich bezig met voeding, voedselbeleid en welvaartsziekten. Daarnaast zit hij in de wetenschappelijke raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding. Ook adviseert hij de Gezondheidsraad en de internationale World Health Organisation.

De podcastaflevering is hieronder te beluisteren en te vinden op alle podcastkanalen, of op de website van Studio Plantaardig. 

Altijd op de hoogte blijven?