Nieuwe tool voor het afstemmen van voeding op persoonlijke condities

5 september 2023 Redactie Voeding Nu Noory

Verdify, een startup die AI-toepassingen ontwikkelt voor de food sector en de gezondheidszorg, heeft de lancering aangekondigd van de digitale voedingscoach ‘Noory’. Deze oplossing stelt mensen in staat om hun maaltijden af te stemmen op hun persoonlijke gezondheidsbehoeften. Noory is speciaal ontworpen voor mensen met voedselallergieën, darmproblemen en overgewicht. 

Noory biedt een laagdrempelige manier om voedingsbehoeften in kaart te brengen, voedingsinname te optimaliseren, persoonlijke maaltijdplannen te maken en de voortgang te monitoren. Het platform kan daarmee een aanvulling vormen op het advies van een diëtist.

Betere eetkeuzes

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is ongezonde voeding wereldwijd de belangrijkste risicofactor voor vroegtijdig overlijden en kan het bijdragen aan chronische aandoeningen zoals hartziekten, diabetes en darmkanker. Met Noory streeft Verdify naar het bieden van adequate ondersteuning aan mensen bij hun persoonlijke eetuitdagingen, zodat zij meer controle krijgen over hun gezondheid en welzijn.

De digitale voedingscoach Noory onderscheidt zich door recepten automatisch te optimaliseren via het uitwisselen van ingrediënten, in plaats van gebruik te maken van een statische receptendatabase met zoekfilters. Daarbij wordt rekening gehouden met belangrijke factoren als voedingswaarde en smaak.

Webapplicatie 

Noory is vrij toegankelijk via een webapplicatie en biedt gebruikers de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken. Met behulp van geavanceerde kunstmatige intelligentie en richtlijnen uit de diëtetiek berekent Noory automatisch de voedingsbehoefte van elke individuele gebruiker en presenteert het geoptimaliseerde recepten die aansluiten bij persoonlijke doelen en eetwensen. Verdify waarborgt de kwaliteit van het platform door te werken volgens medische praktijkstandaarden en een strikt beleid op het gebied van gegevensbescherming.

Noory is vanaf 31 augustus beschikbaar voor het publiek. Binnenkort zal de service worden uitgebreid om ook mensen met borstkanker, obesitas en andere specifieke medische condities te ondersteunen: voor zorgprofessionals wordt het dan mogelijk om via het NooryMed portaal op maat gemaakte voedingsplannen aan te bieden aan patiënten en de voortgang te monitoren.

Altijd op de hoogte blijven?