Coffee Based en Sodexo introduceren Cafea Cup, een herbruikbaar koffiekopje waarin de zilvervliesjes zijn verwerkt die vrijkomen bij het branden van koffiebonen. Het koffiekopje bestaat volledig uit plantaardig materiaal.

Coffee Based is een Nederlands ontwerpbureau dat koffiedik en koffievliesjes in producten verwerkt. Voor de introductie van Cafea Cup, een koffiekopje gemaakt van koffieafval, werkte Coffee Based samen met Sodexo. Sodexo verzorgt food & facility management-diensten voor het bedrijfsleven, industrie, overheidsdiensten, ziekenhuizen en offshore-installaties.

Lisanne Addink, CEO van Coffee Based: "We hebben al een aantal innovatieprijzen gewonnen omdat het ons is gelukt om met koffiedik een koffiekopje te maken dat aan de Europese voedselveiligheidseisen voldoet. Vanaf vandaag kunnen we nog meer restmaterialen uit de koffieketen nuttig inzetten, want we kunnen nu ook kopjes maken met de vliesjes van de koffieboon. Dat we als klein Nederlands bedrijf met deze grootse innovatie kunnen komen, maakt mij erg trots. Sodexo was direct geïnteresseerd en gaat de cups als eerste dienstverlener toepassen bij hun klanten."

De samenwerking tussen Coffee Based en Sodexo past perfect in de recentelijk geïntroduceerde nieuwe SUP-wetgeving. Deze wetgeving vraagt sinds 1 januari om een alternatief voor wegwerpbekers, die ook niet meer op kantoor zijn toegestaan. 

 

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?