ARTIS organiseert eerste editie van het jaarlijkse Planetary Health Congres

8 juni 2023 Redactie Voeding Nu

Op 5, 6 en 7 juli organiseert ARTIS de eerste editie van het ARTIS-Planetary Health Congres. Planetary Health staat voor de onlosmakelijke verbondenheid van al het leven op aarde en hoe onze gezondheid daarvan afhangt. Tijdens dit wetenschappelijke congres komen experts, onderzoekers en beleidsmakers samen om de uitdagingen en kansen op het gebied van Planetary Health te bespreken. 

Tijdens het Planetary Health Congres wordt verkend hoe vier onderling verbonden pijlers Aarde, Water, Voeding en de Menselijke beschaving, verband houden met de gezondheid van alle aardbewoners. Elke sessie bevat drie key notes die de basis leggen voor elk thema, in combinatie met workshops over Planetary Health educatie, Movement Building, en Food & Microbes. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius openen het congres. 

Rembrandt Sutorius, ARTIS-directeur: “ARTIS heeft als visie een leefbare wereld voor toekomstige generaties. Wij geloven dat de uitdagingen van deze tijd vragen om een interdisciplinaire benadering. Alleen door vakoverschrijdend samen te werken kunnen we een positieve impact maken ten behoeve van een gezonde planeet. Voor ons, maar juist ook voor alle aardbewoners en alle generaties na ons. De organisatie van dit Planetary Health Congres is voor ARTIS dan ook een logische stap.”

Vertegenwoordigers uit verschillende velden

Vakgenoten uit verschillende sectoren en disciplines komen samen om elkaar te ontmoeten, kennis en ideeën uit te wisselen en oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waar onze planeet voor staat. Onder de sprekers bevinden zich onder andere Pim Martens (Professor Planetary Health - Universiteit van Maastricht), Jessica den Outer (Msc International Environmental Law), Jaap Seidell (Professor of Nutrition and Health - Vrije Universiteit Amsterdam), Marleen Stikker (directeur en oprichter WAAG Futurelab), Koen Arts (Lecturer at the Forest and Nature Conservation Policy Group - Universiteit Wageningen) en Joyeeta Gupta (Professor of Environment and Development in the global south - Universiteit van Amsterdam).

ARTIS organiseert, samen met ARTIS-professor en microbioloog Remco Kort, het Planetary Health Congres in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, Health Holland, Topsector Agri & Food en Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Meer informatie over het volledige programma en de kaartverkoop is te vinden op de website van ARTIS.

Altijd op de hoogte blijven?