Nieuw assortiment IDDSI-maaltijden nu beschikbaar

19 juni 2023 partner content

Het nieuwe winVitalis assortiment van apetito is nu verkrijgbaar. De maaltijden, bijgerechten en broodmaaltijden binnen dit assortiment hebben een aangepaste consistentie en zijn IDDSI-conform (level 4 en 5). De producten zijn bedoeld voor mensen die moeite hebben met kauwen of slikken (dysfagie).

Meer zekerheid met IDDSI

IDDSI staat voor “International Dysphagia Diet Standardisation Initiative” en is een methode om verschillende consistenties van eten en drinken in te delen. Het doel ervan is het eten en drinken veiliger te maken voor mensen met kauw- en slikproblemen.

Voor apetito zijn de IDDSI-richtlijnen dan ook hét uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe winVitalis-assortiment. Karin is diëtist bij apetito: ‘We bieden zowel glad gemalen maaltijden, bijgerechten en broodmaaltijden aan, alsook fijn gemalen maaltijden. Dat correspondeert met IDDSI-levels 4 en 5.’

Optimale smaakbeleving

Wanneer er sprake is van dysfagie, is het door een verminderde eetlust vaak lastig om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Daardoor is er een groter risico op ondervoeding en een afnemende botsterkte en spiermassa. Om de eetlust te stimuleren zijn de maaltijden teruggebracht in herkenbare vorm en hebben sommige zelfs een optisch bak- en braadeffect.

Karin Oude Nijeweme: “Je ziet echt wat je eet. Een aantrekkelijk uitziende maaltijd draagt bij aan de smaakbeleving en helpt de eetlust op te wekken. De kleur en vorm van de maaltijden zijn daarom heel belangrijk.” Dat geldt overigens niet alleen voor de maaltijden. “Mensen met dysfagie moeten de hele dag van eten kunnen genieten en niet alleen bij de warme maaltijd. Daarom hebben we ook taarten, salades en quiches ontwikkeld. Stuk voor stuk smaakvolle producten die allemaal in een herkenbare vorm zijn teruggebracht.”

Waarom winVitalis?

  • Ruime keuze voor verschillende eetmomenten
  • Amylase resistent: de consistentie blijft behouden tijdens het eten
  • Draagt bij aan inname van voldoende energie en eiwit
  • Aantrekkelijk vormgegeven
  • IDDSI-conform: level 4 (glad gemalen) en level 5 (fijn gemalen)

Maaltijden proeven

Benieuwd naar de nieuwe IDDSI-maaltijden? Vraag dan een proeverij op locatie aan of ontvang een proefpakket. Klik hier voor meer informatie over winVitalis.

Altijd op de hoogte blijven?