Verstegen, producent van kruiden en specerijen, introduceert zeven mixen voor vleesvervangers onder de naam Kneed & Klaar. Met deze plantaardige mixen kunnen consumenten zelf vleesvervangers op tafel zetten.

In totaal introduceert Verstegen zeven verschillende mixen in de Kneed & Klaarlijn voor het maken van vleesvervangers, waarbij toegevoegde kruiden en specerijen de producten verschillende smaken geven. De droge mix meng je met olie en water tot een plantaardig ‘deeg’, dat je vervolgens kort bakt. Met videocontent, beschikbaar via een QR-code, geeft Verstegen uitleg over het concept: “meng, kneed, bak & klaar.”

Zeven mixen

De Kneed & Klaarlijn bevat mixen voor Plantburgers (Klassiek Gekruid en Pittige Jalapeño), Gemakballen (Klassiek Gekruid en Indisch Gekruid) en Peulgehakt (Klassiek Gekruid, Italiaans Gekruid en Pittig Gekruid). Kneed & Klaar voldoet aan de richtlijnen voor vleesvervangers van het Voedingscentrum en is vanaf eind februari verkrijgbaar in het kruidenschap van Albert Heijn.

Nina van Delsen, brandmanager Retail bij Verstegen Spices & Sauces, over de introductie van Kneed & Klaar: “Als pioniers van positieve impact zijn we altijd bezig met het ontwikkelen van duurzame producten. We wilden een vleesvervanger ontwikkelen voor de avontuurlijke flexitariër, de hobbykok die in een handomdraai een lekkere, plantaardige maaltijd op tafel wil zetten. Dat moest een makkelijk, smaakvol en gezond product worden dat altijd voorhanden is, met de rijke smaak van onze kruiden en specerijen

Altijd op de hoogte blijven?