Vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen bij HAS green academy

3 juli 2023 Redactie Food

De cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen van HAS green academy is vernieuwd. In deze cursus leer je hoe je stap voor stap het innovatieproces doorloopt om tot een succesvol nieuw product te komen. 

In de cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen leer je onder andere hoe het gat in de markt te vinden is, de laatste trends en de ontwikkeling en vertaling van een concept naar een product. Je leert experimenten op te zetten en uit te voeren tijdens de practica. Ook speelt de cursus in op vragen rondom duurzaamheid, plantaardige voedingsmiddelen, voedingsmiddelen met een goede voedingswaarde en minder voedselverspilling.

De cursus wordt gegeven door drie bevlogen docenten met een achtergrond in productontwikkeling. Alphons van Erp is docent Food Innovation en is werkzaam geweest bij o.a. Douwe Egberts, Hero en flavourhuis IFF. Ingrid Ganzeboom is docent voedingsmiddelentechnologie en is werkzaam geweest bij o.a. Unilever, FrieslandCampina en PepsiCo.

Theorie en praktijk

De lessen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. Zo leer je hoe je tot een nieuw product komt volgens de fasen van innovatie en ga je aan de hand van een aangereikte case in een projectgroep een nieuw product ontwikkelen. De case is gebaseerd op actuele thema’s zoals gezondheid en duurzaamheid en er is ruimte voor eigen inbreng. Om dit te realiseren zijn drie van de twaalf bijeenkomsten gereserveerd voor de receptuurontwikkeling binnen de praktijkfaciliteiten van HAS green academy.

Ben jij op zoek naar meer kennis over productontwikkeling en een manier om die kennis meteen toe te passen? Meld je dan aan voor de vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen van HAS green academy. De cursus start dinsdag 19 september 2023 in Den Bosch. Klik hier voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven?