Themadag: Het verband tussen de bodemkwaliteit en jouw darmen

26 september 2023 Redactie Voeding Nu
Wat is het verband tussen de kwaliteit van de bodem en de werking van jouw darmen? Welk verband ligt er ook met de gewassen die op die bodem groeien en de dieren die erop grazen? Volg vrijdag 10 november de themadag Microbioom op Warmonderhof in Dronten en leg het verband tussen je buitenwereld en binnenwereld. Door medisch integratief fysioloog Peter Voshol. 

Alle bacteriën, virussen en gisten in ons lichaam samen worden ook wel ons microbioom genoemd. Een evenwichtig microbioom is van groot belang voor onze gezondheid. Trainer Peter Voshol belicht de bijzondere samenhang tussen bodem, gewassen, dieren, voedsel, voeding en ons microbioom, en daarmee onze gezondheid. Wat betekent dat voor onze leefstijl, voor de landbouw, de verkoop en de bewerking van ons voedsel?

Voor wie? 

Deze themadag is bedoeld voor professionals uit de landbouw, verwerking, voeding en gezondheid, voor studenten, voor consumenten en voor geïnteresseerden uit de horeca, coaching en leefstijlbegeleiding. 

Over de trainer

Peter Voshol is medisch integratief fysioloog. Hij kijkt altijd naar gezondheid in de context van ons geheel. In deze themadag wil hij jou een breder inzicht verschaffen in wat microbioom inhoudt, waardoor ons microbioom wordt beïnvloed en welke invloed het microbioom zelf heeft op onze gezondheid en op essentiële processen in ons lichaam.  

Praktische informatie

De themadag wordt gehouden op vrijdag 10 november van 9.30 tot 17.00 uur en het gezamenlijk bereiden van de lunch maakt deel uit van de themadag. De locatie is biologisch-dynamisch opleidingsinstituut en bd-boerderij Warmonderhof. Adres: Wisentweg 12, Dronten. De kosten zijn 245 euro. Lees meer over de inhoud van de themadag of meld je aan via de website www.warmonderhoftrainingen.nl.

Altijd op de hoogte blijven?