Matthias Rieger benoemd tot ‘Theme Chair Global Health’

19 januari 2024 Kyle Glenn on Unsplash
Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) gaat het onderzoek en onderwijs op gebied van Global Health de komende jaren verder versterken. Met ingang van 1 januari 2024 is daartoe Matthias Rieger benoemd tot Theme Chair Global Health.

Matthias Rieger is een econoom met een interesse in economische ontwikkeling, gezondheid en gedragseconomie. Zijn uitgebreide ervaring omvat onder meer veld- en beleidsexperimenten in diverse landen en disciplines in het mondiale Zuiden, waarbij hij heeft bijgedragen aan de vormgeving van ontwikkelings- en gezondheidsbeleid op zowel mondiaal als lokaal niveau. Naast het opzetten van nieuwe mondiale gezondheidspartnerschappen, startte hij ook drie onderzoekslijnen: een field experiment lab om gezondheidsgedrag te bestuderen, een Global Health natural experiment lab en een initiatief voor kennisvertaling.

Rieger maakt deel uit van  de sectie Health Economics, en zal van daaruit een ESHPM-breed programma ontwikkelen, in samenwerking met andere secties binnen ESHPM. Bovendien blijft Rieger deels verbonden aan het International Institute of Social Studies (ISS), met het doel om ook die samenwerking te versterken. Rieger gaat het thema Global Health verderontwikkelen in samenwerking met het Rotterdam Global Health Initiative (RGHI). 

 

Altijd op de hoogte blijven?