Diabetesvereniging Nederland en Clear starten campagne voor diabetes type 2 zelfhulptool

12 mei 2022 Redactie Voeding Nu

Diabetesvereniging Nederland is in samenwerking met de startup Clear een nieuwe campagne gestart. Diabetes type 2 patiënten kunnen gedurende 12 weken kosteloos gebruik maken van de Clear zelfhulptool, een digitale tool die persoonlijk voedingsadvies geeft gebaseerd op glucosewaarden, voedings- en beweegdata.

Clear is ontwikkeld om mensen thuis te helpen met het aanpassen van hun leefstijl en hun dieet. Piet Hein van Dam, oprichter van Clear: “Onze inzet is om diabetes type 2 te de-medicaliseren en te de-hospitaliseren. We doen deze campagne omdat we vinden dat dit zo spoedig mogelijk moet worden vergoed. Met de resultaten die onze patiënten behalen gaan we de verzekeraars, huisartsen en diëtisten daarvan overtuigen.”

Angela de Rooij van Diabetesvereniging Nederland steunt de nieuwe campagne van Clear omdat de tool aansluit op de visie van DVN met betrekking tot zelfmanagement. “We zien Clear als onze maatschappelijk partner, omdat hun programma voorziet in de behoefte van mensen met diabetes type 2 om zelf meer kennis te verkrijgen over en invloed uit te oefenen op de eigen gezondheid.”

Lees hier meer over de campagne.

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?