• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Adverteren
  • Foodbanen
Voeding Nu
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Adverteren
  • Foodbanen
Product en bedrijf

Bewerkt vlees en vleesvervangers te zout

3 november 2020

Bewerkt vlees en vleesvervangers bevatten gemiddeld een kwart van de dagelijkse hoeveelheid zout die nog gezond is voor de nieren. Een grote variatie in zoutgehaltes binnen producttypes duidt op mogelijkheden tot verbetering.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op voedingnu.nl
  • Ontvang 7x per jaar het Vakblad Voeding NU
Dossiers
  • Product en bedrijf
Meer over
  • Twitter en Facebook
Lees ook

FAO: vlees, eieren en melk bevatten essentiële voedingsstoffen voor risicogroepen

Vlees, eieren en melk zijn essentiële bronnen van voedingsstoffen die niet gemakkelijk uit plantaardig voedsel kunnen worden gehaald, schrijft FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde...
30 mei 2023Redactie Voeding Nu

Producenten aan de slag met een verbeterde productsamenstelling

Tijdens de inspiratiesessie van de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) op 9 mei werd een vijftigtal praktijkdeskundigen door experts van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport...
22 mei 2023Redactie Food

‘Het businessmodel van ongezonde producten moet onaantrekkelijker’

  De helft van de Nederlanders kampt met overgewicht. In Trouw verscheen onlangs een artikel over dit probleem en de rol van de industrie hierin. “Het lukt de industrie niet om overgewi...
5 mei 2023
12345>>>
Foodbanen

De beste banen in de wereld van voeding

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven

Voeding Nu

Voeding Nu

Superaanbieding!
Ontvang 1 jaar Voeding Nu voor slechts €19,99 ex. btw.

Profiteer nu

Agenda

  • 22 mei - 22 mei

    Symposium: Transitie naar een duurzaam voedselsysteem

  • 1 juni

    Workshop Zout- en suikerverlaging

  • 7 juni

    Studiedag Voedingsproblemen bij Thuiswonenden met Dementie

Voeding Nu © 2023 Voeding Nu.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Voeding Nu

    • Adverteren
    • Abonneren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in bedrijf
    • BeverageNL
    • EVMI
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine

Contactgegevens

Voeding NU
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
NL
info@voedingnu.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer