Vrijdagtip | Wandelapp ‘Ommetje’

5 november 2021 Romy Delneij

Beeld Dmitry Schemelev via UnSpalsh

Elke vrijdag tipt de redactie een lees-, luister-, kijk- of softwaretip. Vandaag tippen wij de app Ommetje. Ommetje motiveert je om regelmatig te gaan wandelen. Met succes, want tijdens mijn stagedagen thuis is zo’n frisse neus enorm welkom.

Wandelen is een gezonde bezigheid, toch kan het soms lastig zijn om motivatie te vinden hiervoor. Tijdens het thuiswerken even de deur uit voor een frisse neus. Voor zowel je fysieke als mentale gezondheid is dit belangrijk, dat weet men inmiddels wel.

Hersenonderzoeker Erik Scherder heeft om deze reden samen met de Hersenstichting de app Ommetje ontwikkeld. Voor het doen van een Ommetje, krijg je punten en medailles. Daarnaast kan je een wandelcompetitie starten met familie en vrienden. Het niet onderaan willen staan, kan al een motivatie zijn om een Ommetje te gaan lopen. Naast het feit dat de app leuk is, is deze ook leerzaam. Wanneer een Ommetje is afgerond krijg je een hersenfeitje van Scherder.

Ik ben zelf stagiair bij VoedingNu en dit is mijn laatste vrijdagtip, een zeer passende als je het mij vraagt. Redactiewerk gebeurt veel vanuit huis. Thuiswerken kon er bij mij soms voor zorgen dat ik in een sleur raakte. Ik zit thuis, heb weinig aanspraak, en zit achter mijn bureau. Door het gebruiken van Ommetje heb ik, tussen het schrijven door, genoten van wandelingen waar ik veel energie uit haalde om ’s middags mijn productiviteit voort te zetten.

De app is beschikbaar voor Android en in de AppStore. Meer info vind je hier.

Altijd op de hoogte blijven?