• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Voeding Nu
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Product en bedrijf

De gezonde zoutmijn *

26 maart 2009 Maurice de Jong

Veel Nederlanders krijgen meer zout binnen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 6 gram. Dit zorgt onder andere voor een hoge bloeddruk. Kaliumchloride is een goede vervanger voor keukenzout, omdat die de bloeddruk juist verlaagt. Het Duitse K+S KALI GmbH is een van de grootste producenten van kaliumzout. Een verslag vanuit een Duitse kalizoutmijn.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op voedingnu.nl
  • Ontvang 7x per jaar het Vakblad Voeding NU
Dossiers
  • Product en bedrijf
Meer over
  • Magazine
  • Voedselconsumptie
Lees ook

Veel voedingsstoffen, weinig milieu-impact

De wereldbevolking groeit en daarmee ook de vraag naar voedsel1. De productie van voedsel heeft echter een impact op het milieu. Wetenschappers buigen zich over de vraag hoe een gezonder en duurzamer ...
31 oktober 2023

Bakkerijsector doet onderzoek naar vermindering zout in brood

Het Nederlands Bakkerij Centrum, kenniscentrum van de bakkerijsector, gaat de volgende fase in met een onderzoek om een nieuw soort bakkerszout te ontwikkelen. Doel van het project is om het natriumge...
3 oktober 2023Redactie Voeding Nu

Franse bakkerijsector werkt aan minder zout in brood

In maart 2022 tekenden de Franse ministeries van Voedsel en Volksgezondheid en alle spelers in de Franse bakkerijsector een vrijwillige collectieve overeenkomst om het zoutgehalte in brood te verlagen...
15 augustus 2023Redactie Bakkers in bedrijf
<<<12345>>>
Foodbanen

De beste banen in de wereld van voeding

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Voeding Nu 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 27 MEI 12:30 - 17:30

    De Haagse Innovatie Parade VD

  • 3 JUN 08:00 - 20:00

    Lab Technology 2025

  • 3 JUN 12:15 - 17:00

    Symposium Vrouwengezondheid

Voeding Nu © 2025 Voeding Nu.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook LinkedIn Instagram
Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Voeding Nu

    • Adverteren
    • Abonneren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine

Contactgegevens

Voeding NU
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@voedingnu.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer