Zorg in gesprek over transitie duurzame voeding tijdens ToekomstProeverij

9 mei 2023 Redactie Voeding Nu

Ondanks ambitieuze intenties verloopt de voedseltransitie langzaam. Dat heeft gevolgen voor gezondheid en duurzaamheid. Expertiseplatform ToekomstProef onderzoekt hoe dit beter kan en gaat daarover in gesprek tijdens een diner op 7 juni. 

Op 7 juni gaan vernieuwende zorgbestuurders, patiënt/cliëntvertegenwoordigers en zorgspecialisten tijdens een ‘toekomstproef’ diner met elkaar in gesprek over de uitvoering van de Green Deal Duurzame zorg, pijler Gezonde en Duurzame voeding. Verschillende sprekers, waaronder Caring Doctors, Intrakoop, NewForesight en Groene Zorg Alliantie, vertellen over het inzicht dat hen ertoe heeft gebracht om hiermee aan de slag te gaan binnen de zorg.

De bijeenkomst gaat in op de vragen: waarom moet de zorg het voortouw moet nemen bij het verduurzamen van voeding? Hoe zoekt de landbouw zijn nieuwe normaal? En waarom is een sectorstrategie noodzakelijk? De ToekomstProeverij geeft duidelijkheid over wat er van zorgorganisaties op dit thema wordt verwacht in de komende jaren.

Over ToekomstProef

Met ToekomstProef is een kennis- en expertiseplatform opgericht met de ambitie om de duurzaamheidstransitie op het thema voeding in de zorg actief aan te jagen. Binnen deze strategie wordt met concrete richtlijnen gewerkt aan de Green Deal uitvoeringsplannen die de branches en stelselpartijen uitgewerkt hebben.

De avond wordt georganiseerd in een samenwerking met Van Gelder Groente & Fruit die het duurzame diner verzorgt. 

Altijd op de hoogte blijven?