Voeding Nu: top 5 berichten 2024

27 december 2024 unsplash
TERUGBLIK | In aanloop naar 2025 blikt Voeding Nu terug op het afgelopen jaar. Welke berichten vonden onze lezers het meest interessant en trokken de meeste views? Dit is de top 5 van 2024.

1. Aflevering Focus over ultrabewerkt voedsel

In het NTR-wetenschapsprogramma Focus spreekt Petra Grijzen met wetenschappers over problemen van deze tijd. De aflevering ‘Eten we ons ziek?’ staat in het teken van ultrabewerkt voedsel. Petra Grijzen gaat hierover in gesprek met voedingwetenschapperJaap Seidell, Internist-endocrinoloog Hanno Pijl en neurowetenschapper Esther Aarts. 

Lees verder

2. Groente en fruit eten met Nijntje

Onderzoekers van Wageningen University & Research ontwikkelden de ‘Nijntje eet de regenboog’-methode waarbij kinderen spelenderwijs nieuwe soorten groente en fruit leren eten. Nu testen de onderzoekers de ervaringen met de methode.

Lees verder

Nieuwsbrief Voeding Nu

Wil je in 2025 geen nieuws missen van Voeding Nu? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws en achtergrondartikelen in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief

3. Risico’s gebruik supplementen en kruidenpreparaten

Uit onderzoek van Panel Inzicht blijkt dat 61 procent van de bevolking voedingssupplementen gebruikt en 34 procent sportsupplementen. Maar is dat wel altijd veilig? "Supplementen zijn niet per se slecht, maar je moet wel weten hoe je ermee omgaat en niet de verkeerde gebruiken," zegt Wieke van der Vossen, expert Voedselveiligheid van het Voedingscentrum.

Lees verder

4. Enkele Schijf van Vijf-criteria aangepast

Om vast te stellen of een product in de Schijf van Vijf past heeft het Voedingscentrum criteria. Op regelmatige basis evalueert het Voedingscentrum of deze criteria nog aansluiten bij nieuwe ontwikkelingen zoals de beschikbaarheid van nieuwe productgegevens of het veranderende aanbod in de winkels.

Lees verder

5. Congres Voeding en het brein

Het VoedingNL-congres met het thema: Voeding en het brein, vindt plaats op 5 juni in Ede. Het congres besteedt aandacht aan de relatie tussen voeding en de hersenen. Deze relatie tussen voeding en het brein begrijpen is interessant voor zorgprofessionals omdat voeding van invloed kan zijn op structuur en functies van de hersenen. 

Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?