Voeding in de media - week 37

16 september 2022 Redactie Voeding Nu

Voedselonzekerheid, inflatie en de invloed op de eiwittransitie en nieuws over overgewicht. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Scholen zien in de klas vaker de gevolgen van armoede bij leerlingen thuis. Afgelopen week kopte het NRC ‘De leerling in Rotterdam viel om – van de honger’.

Kan Nederland een taks voor overgewicht invoeren? In Spreekuur beantwoordt elke week een professional een vraag van een lezer, met deze week cardioloog Leonard Hofstra aan het woord.

In de Volkskrant schrijft Anna de Haas over de eiwittransitie: ‘De prijskloof tussen dierlijke en plantaardige eiwitten slinkt momenteel door de gierende inflatie, maar nog steeds is het eten van dierlijke eiwitten goedkoper’.

Het Noord-Nederlandse Netwerk Medicijnresten ontvangt een half miljoen euro om te experimenteren met manieren om minder medicijnresten in het rioolwater terecht te laten komen.

DENDERMONDE Om jongeren met overgewicht op de goede weg te helpen, start de obesitaskliniek van AZ Sint-Blasius in september met het groepsprogramma Denderfit Junior voor jongeren van 14 tot 17 jaar.

Copa-Cogeca en FoodDrink Europe willen dat voedselproducenten prioriteit krijgen bij een dreigend gastekort. De Europese koepels voor agrarische boerenorganisaties en de levensmiddelenindustrie slaan alarm vanwege de hoge energieprijzen.

Altijd op de hoogte blijven?