Na half miljoen deelnemers krijgt Veggie Challenge eigen lifestyle event

20 oktober 2022 Redactie Voeding Nu

Beeld via ProVeg international

Volgend jaar vindt de eerste editie van Veggie Challenge Live plaats, een food- en lifestyle-event van ProVeg Nederland om de half miljoen deelnemers aan de Veggie Challenge te vieren. Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 wordt het evenement over gezonde en duurzame leefstijl gehouden, in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Met ruim 100 verschillende food en non-food merken wordt Veggie Challenge Live het grootste 100% plantaardige evenement van de Benelux. 

Het nieuwe food- en lifestyle-event is een initiatief van ProVeg Nederland en MTM Exhibitions & Events, organisator van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Er is van alles te ontdekken: foodtrucks, vegan tastings, kookdemo's, diverse sprekers, slow fashion, vegan beauty, lifestyle-producten, muziek en meer. Mensen die gezonder en duurzamer willen leven kunnen ideeën en tips uitwisselen, nieuwe startups en organisaties ontdekken en inspiratie opdoen bij BN’ers, chefs en andere influencers. Ook kun je individueel of samen de Veggie Challenge aangaan. 

Veerle Vrindts, directeur bij ProVeg Nederland: "Met het online coachingsprogramma ‘De Veggie Challenge’, inspireerden we al meer dan een half miljoen mensen in acht landen om meer plantaardig en minder vlees te eten. In Nederland deden ruim 140.000 mensen mee. Met dit evenement willen we deze mijlpaal vieren.”

Robert Melaard, directeur van MTM Events: "Samen met ProVeg bouwden wij de afgelopen jaren aan het succesvolle Vegan Taste Lab-paviljoen op Gastvrij Rotterdam. Dit thema trekt elke editie meer mensen op de beursvloer. Mensen willen gezonder en duurzamer leven, waardoor ze minder vlees en meer plantaardig eten. En bijna alle grote merken hebben tegenwoordig een plantaardige lijn. Voor hen is Veggie Challenge Live een gelegenheid om hun plantaardige innovaties te presenteren aan het grote publiek. Ook bieden we flexitariërs, vegetariërs en veganisten een jaarlijkse ontmoetingsplek.” 

ProVeg Nederland is al sinds 2010 actief in het organiseren van evenementen, met onder anderen Viva Las Vega´s Food Festivals en verschillende Nederlandse edities van de internationale consumentenbeurs VeggieWorld. Met deze ervaring op zak en de samenwerking met MTM Events verwacht ProVeg met de nieuwe Veggie Challenge Live-formule in de Benelux het grootste 100% plantaardige event tot nu toe neer te zetten. 

Tijdens het evenemet zijn alle aangeboden en verkochte producten 100% plantaardig, dus zonder dierlijke producten. Dat betekent niet dat een bedrijf of merk helemaal vegan moet zijn. Alle merken met een breed non-vegan assortiment zijn welkom om hun 100% plantaardige producten te presenteren. Exposanten als foodtrucks, standhouders en partners kunnen zich aanmelden via ProVeg.

De reguliere ticketverkoop voor het evenement start in november 2022 op VeggieChallengeLive.nl

Veggie Challenge 
De Veggie Challenge is een doorlopend gratis online coachingsprogramma van ProVeg Nederland dat mensen en organisaties het hele jaar inspireert 30 dagen meer plantaardig en minder vlees te eten. Sinds dit jaar is het met de introductie van Veggie Challenge Teams ook mogelijk om de uitdaging gezamenlijk met vrienden, familie, collega´s of bijvoorbeeld een sportclub aan te gaan. Tal van bedrijven en instellingen, waaronder de Rabobank en Amsterdam UMC, gingen al hun eigen challenge aan.

MTM Exhibitions & Events 
MTM Events is een evenementenbureau gespecialiseerd in (inter)nationale vakbeurzen en is samen met Rotterdam Ahoy de organisator van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. 

Altijd op de hoogte blijven?