Top 3 artikelen Voeding Nu mei 2024

3 juni 2024 Voeding Nu Ella Olsso via Pexels
Geprikkelde bacteriën passen zich aan, resultaten van schoolmaaltijden met subsidie en kikkererwten van eigen bodem. Wat waren de meest gelezen artikelen op Voeding Nu van mei 2024? Dit is de top 3.

1. Geprikkelde bacteriën passen zich aan

De aanwezigheid van één bacterie kan veel ellende veroorzaken. Dit voorkomen is een uitdaging. Want micro-organismen als bacteriën, schimmels en gisten, reageren op prikkels en passen zich aan. Aldo Evers van Normec Foodcare vertelde meer over het aanpassingsvermogen van micro-organismen aan hun omgeving en het gevolg ervan voor de voedselveilighed op het Food Tech Event. 

Naar het artikel

2.  Resultaten schoolmaaltijden met subsidie

De roep om het verstrekken van een gezonde lunch op school klinkt steeds luider. Inmiddels is een begin gemaakt. Er is  tot en met dit jaar, jaarlijks 100 miljoen beschikbaar voor basisscholen waarvan minstens 30 procent van de gezinnen moet rondkomen van een laag inkomen. Wat is het effect? Wat kun je doen met 166 miljoen?

Naar het artikel

3. Kikkererwten van eigen bodem

Nederlandse telers zijn gestart met het zaaien van kikkererwten; een primeur voor de Nederlandse landbouw. Groentegoed, maker van groentespreads, verwacht met de oogst van 2024, voor wat betreft de kikkererwten, honderd procent Nederlands te gaan werken.

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?