Top 3 artikelen Voeding Nu juni 2024

2 juli 2024 Voeding Nu unsplash
TOP 3 | Voedingscentrum wijst op risico’s gebruik supplementen en kruidenpreparaten, nieuw consumentenprogramma over voeding van KRO-NCRV en onderzoek naar vervanging koolhydraatrijke ontbijtcomponenten. Wat waren de meest gelezen artikelen op Voeding Nu van juni 2024? Dit is de top 3.

1. Voedingscentrum wijst op risico’s gebruik supplementen en kruidenpreparaten

Uit onderzoek van Panel Inzicht blijkt dat 61 procent van de bevolking voedingssupplementen gebruikt en 34 procent sportsupplementen. Maar is dat wel altijd veilig? "Supplementen zijn niet per se slecht, maar je moet wel weten hoe je ermee omgaat en niet de verkeerde gebruiken," zegt Wieke van der Vossen, expert Voedselveiligheid van het Voedingscentrum.

Naar het artikel

2.  Nieuw consumentenprogramma over voeding van KRO-NCRV

KRO-NCRV komt met een nieuw consumentenprogramma over voeding. Op 15 juli start ‘Alles op Tafel. Het programma belooft “de werkelijkheid achter ons dagelijks voedsel te ontrafelen.”

Naar het artikel

3.  Onderzoek vervanging koolhydraatrijke ontbijtcomponenten

Eiwit en calcium uit zuivel worden geassocieerd met gunstige metabole effecten na een maaltijd. Deze kennis komt vooral voort uit onderzoek dat gebruik heeft gemaakt van relatief grote hoeveelheden geïsoleerde voedingsstoffen, zoals eiwitpoeders of calciumtabletten. Zulk onderzoek is echter niet representatief voor realistische praktijksituaties.

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?