Top 3 artikelen Voeding Nu april 2024

7 mei 2024 Voeding Nu Pexels
Ontbijt als een keizer, volg je eigen ritme, Aflevering Focus over ultrabewerkt voedsel, en Proeven van het voedsel van de toekomst. Wat waren de afgelopen maand de meest gelezen artikelen op Voeding Nu? Dit is de top drie van april 2024.

1. Ontbijt als een keizer, volg je eigen ritme

Ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar – klopt deze oude wijsheid nog? Diëtist en auteur van het boek ‘Het ritme van eten’, Elly Kaldenberg  over wel of niet ontbijten, het maken van goede keuzes, plantaardig eten en de impact van de biologische klok. 

Naar het artikel

 

2. Aflevering Focus over ultrabewerkt voedsel

In het NTR-wetenschapsprogramma Focus spreekt Petra Grijzen met wetenschappers over problemen van deze tijd. De aflevering ‘Eten we ons ziek?’ staat in het teken van ultrabewerkt voedsel. Petra Grijzen gaat hierover in gesprek met voedingwetenschapperJaap Seidell, Internist-endocrinoloog Hanno Pijl en neurowetenschapper Esther Aarts. 

Naar het artikel

3. Proeven van het voedsel van de toekomst

Plantaardige kip, schnitzels verrijkt met omega 3, tonijn zonder vis, kaas zonder zuivel. Op de Alimentaria 2024 in Barcelona, een beurs voor de voedingsmiddelenindustrie en horeca, werden honderden nieuwe producten gepresenteerd. Opvallend: vaak behouden ze oude, vertrouwde benamingen op basis van compleet nieuwe ingrediënten.

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?