1. Ontbijt als een keizer, volg je eigen ritme
Ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar – klopt deze oude wijsheid nog? Diëtist en auteur van het boek ‘Het ritme van eten’, Elly Kaldenberg over wel of niet ontbijten, het maken van goede keuzes, plantaardig eten en de impact van de biologische klok.
2. Aflevering Focus over ultrabewerkt voedsel
In het NTR-wetenschapsprogramma Focus spreekt Petra Grijzen met wetenschappers over problemen van deze tijd. De aflevering ‘Eten we ons ziek?’ staat in het teken van ultrabewerkt voedsel. Petra Grijzen gaat hierover in gesprek met voedingwetenschapperJaap Seidell, Internist-endocrinoloog Hanno Pijl en neurowetenschapper Esther Aarts.
3. Proeven van het voedsel van de toekomst
Plantaardige kip, schnitzels verrijkt met omega 3, tonijn zonder vis, kaas zonder zuivel. Op de Alimentaria 2024 in Barcelona, een beurs voor de voedingsmiddelenindustrie en horeca, werden honderden nieuwe producten gepresenteerd. Opvallend: vaak behouden ze oude, vertrouwde benamingen op basis van compleet nieuwe ingrediënten.