Top 10 meest gelezen artikelen van 2022

27 december 2022 Redactie Voeding Nu

Photo by Nadine Primeau on Unsplash

In aanloop naar 2023 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? Hier de top 10 van meest gelezen berichten van 2022.

1. Afdeling Diëtetiek van het Erasmus MC onderzoekt intermitterend vasten
Er is veel aandacht in de media voor intermitterend vasten, maar we weten nog bijna niets over de lange termijneffecten en de haalbaarheid, zegt onderzoeker en diëtist Kirsten Berk van het Erasmus MC. Daarom is de onderzoeksgroep van de afdeling Diëtetiek dit jaar gestart met een grootschalig onderzoek naar de effecten van het dieet.
Lees verder

2. Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies
Chefkok Michael van ’t Hoff lanceert de app Smaakpupil, een methode voor mensen die last hebben van smaakverlies. Via deze app krijgen zij advies over het toevoegen van smaakmakers aan de maaltijd, die helpen bij verbetering van de smaakprikkels en eetlust.
Lees verder

3. ‘Groentesnoepjes’ van Nicolette van Dam verkozen tot meest misleidende product van 2021
Yummy Veggie Candy van Let’s is door de Nederlandse consument gekozen als meest misleidende product van 2021. Daarmee wint het de jaarlijkse Gouden Windei verkiezing van voedselwaakhond foodwatch.
Lees verder

4. Vijf inspirerende podcasts over voeding
Voedingsgeneeskunde presenteert in samenwerking met Nutramin een serie van vijf inspirerende podcasts waarbij experts ingaan op boeiende onderwerpen en de rol van voeding en supplementen een belangrijk gespreksonderdeel vormt. Perfect om te luisteren vanuit een luie stoel of tijdens een wandeling.
Lees verder

5. Nieuwe criteria voor voedingskeuzelogo Nutri-Score
De criteria voor het voedingslabel Nutri-Score wordt aangepast. Tegen het einde van dit jaar krijgt het systeem een update.
Lees verder

6. Onderzoek GGD Amsterdam: Jongeren drinken 2 à 3 glazen frisdrank per dag
Jongeren drinken gemiddeld 2 à 3 glazen frisdrank per dag, blijkt uit onderzoek dat de GGD Amsterdam uitvoerde onder jongeren van 12 t/m 16 jaar. Ook besteden jongeren gemiddeld 3 tot 4 euro aan frisdrank per week.
Lees verder

7. Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten
Een nieuwe studie van Wageningen University & Research en de Charles University in Praag werpt een nieuw licht op voedingsoliën en -vetten. De studie beschouwt niet alle vetten als slecht voor onze gezondheid, maar benadrukt het belang van vetten in gezonde voeding, vooral voor ondervoede mensen. Ook gaat de studie in op het verschil tussen plantaardige en dierlijke vetbronnen .
Lees verder

8. Onderzoek Alpro: duurzaamheid nog altijd ondergeschikt bij keuze voeding
Slechts één op de vijf Nederlanders vindt duurzaamheid belangrijk, blijkt uit onderzoek dat Alpro heeft laten uitvoeren onder 1040 respondenten. Het onderzoek is uitgevoerd om meer te weten komen over de kennis en de houding van de Nederlandse consument over plantaardig eten en soja.
Lees verder

9. Diëtisten Ziekenhuis Gelderse Vallei ontwikkelen Eiwitmeter
Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft op de website een gratis online Eiwitmeter beschikbaar gesteld. Deze tool geeft informatie over hoeveel eiwitten iemand dagelijks nodig heeft, ook bij herstel na ziekte of na een operatie.
Lees verder

10. Nieuw onderzoek: Tritordeum graan vermindert symptomen Prikkelbare Darm Syndroom
Een Italiaanse pilot studie naar de symptomen van het Prikkelbare Darm Syndroom bij consumptie van Tritordeum graanproducten behaalde veelbelovende resultaten, schrijft Kennisbank brood.net. Het nieuwe onderzoek laat zien dat door consumptie van producten op basis van Tritordeum in plaats van tarwe, de symptomen van PDS-patiënten significant afnamen.
Lees verder

 

Altijd op de hoogte blijven?