Sandra Ysbrandy nieuwe ambassadeur Nierstichting

15 februari 2022 Redactie Voeding Nu

TV-kok Sandra Ybrandy is de nieuwe ambassadeur van de Nierstichting, maakt de organisatie in een persbericht bekend. Met haar ambassadeurschap wil Sandra bijdragen aan de gezondheid van Nederland en mensen bewust maken van de impact van te veel zout op je nieren.

85% van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen, vaak zonder het zich te realiseren. Het eten van teveel zout kan leiden tot hart- en vaatziekten en nierfalen. Ongeveer 2 miljoen Nederlanders hebben chronische nierschade. Alledaagse producten uit de supermarkt bevatten veel meer zout dan de meeste mensen denken. “De Nierstichting richt zich in haar zoutcampagnes nu vooral op die alledaagse zoute boosdoeners en inspireert mensen om lekker gezond te koken met minder zout. Hier werk ik graag aan mee”, aldus Sandra Ysbrandy.

Naast TV-kok is Sandra voedingsdeskundige, eigenaar van het online platform Color Your Food en kookboekenschrijfster. Ze studeerde Natuurvoeding, Darmgezondheid en deed een beroepsopleiding tot vegetarisch chef. Sandra speelt een rol in de publiekscampagne over zout van de Nierstichting die in mei van start gaat. De Nierstichting is ontzettend blij met de nieuwe ambassadeur. “Haar energie en bevlogenheid bereiken een groot publiek.  Het is ontzettend belangrijk dat mensen zich bewust worden van het belang van gezonde nieren en de rol die te veel zout hierin speelt”, aldus Tom Oostrom, directeur Nierstichting.

Altijd op de hoogte blijven?