Samenwerking voor ontwikkeling van eiwitten door precisiefermentatie

10 augustus 2023 Redactie Food

Novozymes en Arla Foods Ingredients gaan samenwerken om geavanceerde eiwitingrediënten te ontwikkelen met behulp van precisiefermentatie. De eerste focus ligt daarbij op oplossingen voor medische voeding, waarbij eiwit een essentieel onderdeel is.

Precisiefermentatie is een techniek die de moleculaire output van micro-organismen verfijnt en meer controle biedt over het fermentatieproces. Daardoor worden eiwitsamenstellingen op maat mogelijk. Biotechnologiebedrijf Novozymes is gespecialiseerd in de productie van enzymen door middel van precisiefermentatie. Arla Foods Ingredients zal zijn expertise inzetten bij het creëren van microbiële stammen voor de industriële productie van eiwitten door fermentatie.

Henrik Andersen, Group Vice President van Arla Foods Ingredients: “Door gebruik te maken van onze gecombineerde expertise, productievaardigheden en marktinzichten, kunnen we het tempo versnellen waarmee we innovatieve nieuwe eiwitproducten op de markt brengen.” Valerio Nannini, General Manager bij Novozymes Advanced Protein Solutions, voegt toe: “Dit is een fantastische kans om het volledige potentieel van precisiefermentatie te benutten.”

Altijd op de hoogte blijven?