Resultaten Lezersonderzoek Voeding Nu 2023

16 november 2023 Redactie Voeding Nu
In mei 2023 voerden we een lezersonderzoek uit onder de lezers van Voeding Nu. We vroegen naar hun mening over de nieuwsbief, de website en het magazine. 73,9% van de lezers geeft Voeding Nu een cijfer boven de 7.

De waardering voor het magazine blijkt hoog. Het blad leest fijn, zeggen de reacties. De artikelen en columns worden als informatief gezien en sluiten goed aan bij het werk van onze lezers. 

Nieuwsbrief

Uit het onderzoek blijkt ook dat de nieuwbrief erg gewaardeerd wordt. De lezers zien de inhoud als nuttig en vinden het passend bij het vakblad en bij de werkzaamheden van de lezers. 89,1% van de abonnees ontvangt altijd de nieuwsbrief en 92,7% hiervan klikt op ‘lees verder’ om een artikel helemaal te lezen op de website. De vormgeving vinden de lezers fijn: de nieuwsbrief wordt beoordeeld als overzichtelijk en goed leesbaar. 

Website 

55,8% van de abonnees bezoekt maandelijks minimaal 1 keer de website. De lezers vinden de lay-out overzichtelijk waardoor de website fijn is om te lezen. De items die op de website staan worden interessant en informatief gevonden. 

Nog enkele uitkomsten: 

  • 98,1% van de lezers leest de columns, hiervan vindt 83% de columns interessant en leerzaam.
  • 73% leest elk nummer van het blad Voeding Nu, hiervan leest 65% het blad in zijn/haar vrije tijd.
  • Voeding Nu wordt door 77,8% van de abonnees op papier gelezen en bij 24,3% van hen leest een collega of partner meer.
  • 63% van de lezers raadt het blad aan anderen aan.

Altijd op de hoogte blijven?