Quorn breidt assortiment uit met 8 vegan spreads en slices

21 februari 2022 Redactie Food

Vleesvervangermerk Quorn introduceert een nieuwe lijn met vegan broodbeleg, zoals filet americain, boterhamworst en kip kerrie. Vanaf 21 februari zijn de nieuwe producten verkrijgbaar bij Albert Heijn.

De producten van Quorn worden gemaakt van mycoproteïne. Dit is een plantaardige eiwitbron die afkomstig is van een schimmel die in de bodem groeit. Door middel van fermentatie wordt de schimmel omgezet in een soort deeg, het hoofdingrediënt van alle Quorn producten. Mycoproteïne heeft het kleinste landverbruik van alle eiwitbronnen ter wereld en heeft 90% minder water nodig dan dierlijke eiwitbronnen. Mycoproteïne bevat alle 9 essentiële aminozuren, is laag in verzadigd vet, hoog in eiwitten en vezelrijk.

Met de vegan spreads en slices wil Quorn nieuwe vervangers van vleesklassiekers aanbieden. Het assortiment wordt uitgebreid met vier nieuwe spreads en vier nieuwe slices: Vegan Spread Filet American, Vegan Spread Chicken Curry Style, Vegan Spread Paté, Vegan Spread Ham Style, Vegan Ham, Vegan kipfilet, Vegan Grillworst en Vegan Boterhamworst.

Altijd op de hoogte blijven?