Prof. Jaap Seidell keynote speaker op Food Technology

23 september 2021 Michelle Wijma

Ons voedselsysteem barst uit zijn voegen. Om iets te veranderen hebben we een krachtig en samenhangend overheidsbeleid nodig, de consument kan het niet alleen. Daarover vertelt prof. Jaap Seidell als keynote speaker op dag 2 van Food Technology.

De tweede dag van Food Technology wordt geopend door Jaap Seidel, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Met zijn talk, Tijd voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie, wil Seidell het publiek en de maatschappij als geheel prikkelen tot een vruchtbaar debat. Maar niet alleen dat: er is ook écht verandering nodig, laat de hoogleraar blijken uit zijn pleidooi.

Consumenten kunnen betere en bewustere keuzes maken, ja, maar dat moet hand in hand gaan met met een krachtig en samenhangend overheidsbeleid, benadrukt Seidell. Ons voedselsysteem barst namelijk uit zijn voegen. Wij worden ziek, de planeet wordt ziek: verandering is bittere noodzaak. Maar veel van de problemen waarvoor we ons gesteld zien zijn van een ontmoedigende schaal. Wie heeft de macht en verantwoordelijkheid om een ommekeer tot stand te brengen? Wat kun je zelf doen, en wat moeten we samen aanpakken?

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?