Prijsafstand biologisch en regulier steeds kleiner

4 juni 2024 pexels
De prijsafstand tussen biologische producten en niet-biologische producten wordt steeds kleiner, zo meldt de Consumentenbond.

In april 2024 vergeleek de Consumentenbond de prijzen van 135 producten in tien supermarkten, waarvan twee biologische supermarkten. Hierbij vergeleek de Consumentenbond gewone huismerken met biologische huismerken. Uit de peiling bleek dat biologische producten in de supermarkt gemiddeld 48 procent duurder zijn dan niet-biologische varianten. In 2019 was het prijsverschil nog 63 procent en in 2013 100 procent. 

Bij Lidl en Dirk betalen consumenten 18 procent minder dan gemiddeld voor biologische producten. Bij biologische supermarkten Ekoplaza en Odin liggen de prijzen hoger dan gemiddeld. Daarnaast blijkt het prijsverschil tussen biologisch en niet-biologisch sterk te wisselen per product. Zo is bij zuivel het prijsverschil klein en bij rundvleesproducten of pasta zijn er soms helemaal geen verschillen. Daarnaast blijken biologische huismerken vaak goedkoper dan niet-biologische A-merken.

Bron: Consumentenbond

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?