Lohman, Boersma en De Vreugd gaan in de podcast Eten Is Weten met gasten in gesprek over actuele voedselthema’s zoals kweekvlees, glyfosaat, voedselverspilling, suikertaks, GMO’s en kunstmest. In het eerste seizoen waren onder andere de Amerikaanse auteur Charles C. Mann, tv-chef Nadia Zerouali, kweekvleeskenner Ira van Eelen en glastuinbouwgigant Jelte van Kammen te gast. In de podcast worden nieuwe inzichten, feiten, problemen en oplossingen uit de wereld van voedsel en landbouw besproken. Daarnaast belichten de drie hosts het voedselvraagstuk ieder vanuit hun eigen expertise.
Tweede seizoen
In het tweede seizoen gaan de drie heren verder met het uitdiepen van uitdagingen in de voedselsector en gaan hierover in gesprek met deskundigen. Als doel hebben de podcastmakers om "een meer doordachte en bewuste dialoog over eten te stimuleren".
De eerste aflevering van het tweede seizoen is nu te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.