Petitie om chocolade-industrie te veranderen

8 februari 2024 Mighty Earth
Mighty Earth en WeMove Europe overhandigden recentelijk in een protestactie tijdens de Amsterdam cocoaweek het Duitse chocoladebedrijf Storck, producent van onder meer Merci en Werthers Originals, een petitie van 41.000 handtekeningen. Met de petitie willen de initiatiefnemers de industrie ertoe aanzetten om chocolade te produceren zonder kinderarbeid en milieuschade.

Petitie

Actievoerders Mighty Earth en WeMove Europe organiseerden de protestactie met de overhandiging van de petitie. Met 41.000 handtekeningen roept de petitie Storck op om cacaoboeren een leefbaar loon te betalen, de transparantie van de cacaobronnen te vergroten en het gebruik van pesticiden in de cacaoteelt te beperken. Bij de protestactie waren ook klimaat- en milieugroeperingen en activisten aanwezig die zich inzetten voor verandering in de chocolade-industrie. Er was geen vertegenwoordiger van Storck aanwezig voor het in ontvangst nemen van de petitie.

Etelle Higonnet, cacao-campagnevoerder en initiatiefnemer van de Storck-petitie, zei: 

"Vandaag sturen we, samen met de 41.000 ondertekenaars van de petitie, een duidelijke boodschap naar Storck dat we hen verantwoordelijk zullen blijven houden totdat ze zich verbinden aan het handhaven van hoogwaardige arbeids- en milieustandaarden in hun cacaoketens. Storck beweert dat 'duurzaam management een integraal onderdeel is van onze waarden en acties', maar in werkelijkheid laten ze precies het tegenovergestelde zien. Wij eisen tastbare actie, geen holle retoriek, om in lijn te komen met de ware geest van verantwoordelijke en ethische bedrijfspraktijken." 

 

Altijd op de hoogte blijven?