Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

17 mei 2022 Redactie Food

Om de innovatie van persoonsgerichte voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder te ontwikkelen.

De organisaties slaan de handen ineen om de verminderingen van obesitas en ondervoeding in Europa te ondersteunen. Wereldwijd is het aantal mensen met obesitas sinds 1975 bijna verdrievoudigd, terwijl er 3,5 miljard mensen een tekort aan micronutriënten hebben. Gepersonaliseerde voeding heeft veel voeruitgang geboekt, maar de hulpmiddelen en technologie kunnen nog toegankelijker en gebruikersvriendelijker gemaakt worden. Daarom zoekt de challenge nieuwe oplossingen en hulpmiddelen voor het verbeteren van persoonlijke gezondheid. De ideeën moeten betrekking hebben tot een of meerdere van de vragen:

  • Hoe kunnen we obesitas en ondervoeding helpen verminderen door tools betaalbaarder en toegankelijker te maken voor een bredere gemeenschap?
  • Hoe kunnen we consumenten in staat stellen hun eigen gezondheid te beheren?
  • Hoe kunnen we een meer gerichte benadering van de gezondheid van consumenten mogelijk maken?

De organisaties zoeken naar spannende, vernieuwende initiatieven met meerdere belanghebbenden. Zes winnaars van de challenge ontvangen €30.000 euro. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 1 september 2022. Lees meer over de challenge en voorwaarden op de website van EIT Food.

Altijd op de hoogte blijven?